Hvis du har spørsmål, vennligst kontakt oss:(86-755)-84811973

Snakker om noen få kunnskapspunkter for laveffekts bluetooth-teknologi-2

1. Bluetooth 5.0 introduserer to nye moduser: Høy hastighet og lang rekkevidde
I Bluetooth-versjon 5.0 ble to nye moduser introdusert (hver med en ny PHY): høyhastighetsmodus (2M PHY) og langdistansemodus (kodet PHY).
*PHY refererer til det fysiske laget, det nederste laget av OSI. Refererer vanligvis til brikken som kommuniserer med eksterne signaler.
2. Bluetooth Low Energy kan oppnå gjennomstrømning på opptil 1,4 Mbps:
Gjennom introduksjonen av 2M PHY i Bluetooth 5.0 kan gjennomstrømming på opptil 1,4 Mbps oppnås. Hvis en standard 1M PHY brukes, er maksimal brukerdatagjennomstrømning ca. 700 kbps. Grunnen til at gjennomstrømningen ikke er 2M eller 1M, er at pakkene inkluderer header-overhead og gap mellom pakker, og dermed reduserer datagjennomstrømningen på brukernivå.
3. Innen 2024 vil 100 % av smarttelefoner, bærbare datamaskiner og nettbrett som sendes støtte både Bluetooth Low Energy og Bluetooth Classic.
I følge den siste Bluetooth-markedsrapporten, innen 2024, vil 100 % av alle nye plattformenheter støtte Bluetooth Classic + LE.
4. Mange nye funksjoner introdusert i den nye versjonen av Bluetooth er valgfrie
Når du ser etter et Bluetooth Low Energy-brikkesett, er det viktig å huske på at den annonserte versjonen av Bluetooth som brikkesettet støtter, ikke nødvendigvis innebærer støtte for den versjonens spesifikke funksjoner. For eksempel er både 2M PHY og Coded PHY valgfrie funksjoner for Bluetooth 5.0, så sørg for at du undersøker dataarket og spesifikasjonene til ditt valgte Bluetooth Low Energy-brikkesett for å sikre at det støtter Bluetooth-funksjonene du er interessert i


Innleggstid: 16. mai 2022